Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 12802090
Cora +31 6 22830339

Welkom

Welkom op de site van Paws from Russia. Sinds 2012 houden wij ons zich bezig met het redden van honden uit Rusland. Het begon allemaal met één vrijwilliger in Nederland en één vrijwilliger in Rusland. Inmiddels zijn wij ontzettend gegroeid, daar zijn wij natuurlijk erg trots op! We werken met een team mensen waarbij het welzijn van de hond altijd voorop staat. Voor meer informatie over onze stichting kunt u terecht bij 'over ons'

Indien u een vraag of een opmerking heeft over één van de honden, neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier of via de mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk (in elk geval binnen 24 uur) contact met u op.


TER ADOPTIE

nieuws!

Honden + warmte = gevaarlijk

Wij genieten als mensen heerlijk van deze zomerse temperaturen en hijsen onze korte broeken en tanktops weer aan. We zijn geneigd meer buiten te gaan doen en wat is er nou leuker dan er op uit te trekken met je lieve viervoeter?

Honden kunnen echter niet zo goed tegen warmte als mensen. Wij mensen hebben een handig systeem: als ons lichaam het warm heeft drijven onze zweetklieren vocht af waardoor ons lichaam weer afkoelt (Gezondheidsnet.nl, 2012). In erg warme temperaturen kan dit zelfs tot liters per dag aan zweet opleveren. Een hond heeft niet zoveel zweetklieren op zijn lijf, een hond zweet namelijk enkel over de tong en tussen de voetkussentjes (Dierendokters.com, 2018). Te warm worden is erg gevaarlijk voor een hond. Wanneer een hond oververhit raakt, begint zijn bloed met stollen en kan het zijn (vitale) organen niet meer bereiken. Dit kan de dood tot gevolg hebben.

Oververhitting is aan een aantal symptomen te herkennen:

 • Heel erg hijgen
 • Veel kwijlen
 • Sloomheid
 • Warm aanvoelen
 • Bij meting temperaturen boven tussen 40.5 en 42! graden
 • Rode slijmvliezen
 • Buiten bewustzijn raken

Als u denkt dat uw hond oververhit is het van belang dat uw de hond afkoelt. Neem daarbij zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts!
U kunt met een natte doek de onderkant (buik) van de hond koelen door deze op de buik te leggen en regelmatig opnieuw nat te maken. Probeer de hond water te laten drinken of druppel wat in het bekkie. Gooi nooit zomaar een emmer koud water over de hond! Leg tekens niet een deken over de gehele hond!

Om uberhaupt te voorkomen dat uw trouwe viervoeter oververhit raakt willen wij u graag een aantal tips geven (Doghouse.doggy-licious.nl, 2015).

 • Laat uw hond uit in de vroege ochtend of later op de avond. Het is dan een stuk koeler. Ga in elk geval niet op het heetst van de dag de deur uit!
 • Zorg voor genoeg schaduwplekken in de tuin.
 • Laat de hond anders binnen, mits het daar koeler is
 • Zorg voor voldoende water
 • Voer geen middel- tot zware lichamelijke activiteiten uit, zoals bijvoorbeeld fietsen, steppen of hardlopen
 • Help de hond afkoelen. Denk aan een koelmat, zwembadje, vers water.
 • Laat de hond nooit en te nimmer alleen in de auto wanneer de zon schijnt! Zelfs niet al is het maar voor een klein boodschapje.
 • Kijk uit met asfalt. Honden kunnen hier hun pootjes mee verbranden.

Voor dit laatste punt nog wat extra en veel verhaalde informatie. Helaas komt het nog steeds voor dat mensen hun hond onbeheerd in de auto laten als de zon fel schijnt. Daarom nogmaals dit overzicht. Onderschat het gevaar van de warme in de auto niet!Madelon de Ruiter - Paws from Russia, 2018.


Bronnen:
Gezondheidsnet.nl, 2012 https://www.gezondheidsnet.nl/zweten/zweet-het-hoe-en-waarom

Dierendokters.com, 2018 https://www.dierendokters.com/honden/ziekten/oververhitting-bij-de-hond

Doghouse.doggy-licious.nl, 2015 http://doghouse.doggy-licious.nl/hittegolf-wees-gewaarschuwd/

https://www.rijschooleren.nl/wp-content/uploads/2017/06/temperatuur_in_de_auto.jpeg

Sponsors

De oprichter van stichting Paws from Russia maakt zelf veiligheidstuigjes. Hiermee willen we voorkomen dat honden door angst uit hun halsband ontsnappen. U kunt hier meer lezen over de veiligheidstuigen.


Hondenschool Hondenmaatje staat in goed contact met de vrijwilligers van Paws from Russia. Bij gedrags- of trainingsvragen staat zij voor ons klaar.


Charlotte Phebe is gespecialiseerd in wetenschappelijke teksten over de emoties en de psychologie van de hond. De afgelopen jaren heeft zij artikelen en boekrecensies geschreven voor het landelijke tijdschrift Hondenmanieren. Nu schrijft ze voor het blad 'Onze Hond' en voor de informatieve site 'Doggo'. Daarnaast heeft Charlotte een aantal honden van Paws from Russia geadopteerd en staat ze altijd klaar met tips & trucs.


Cindarella's Creations handgemaakte riemen en halsbanden naar wens. Diverse materialen en kleuren mogelijk. Vanwege de unieke samenstelling van elk product overleggen wij samen met u de prijs.

Voor meer informatie volg ons ook op Facebook

En op MarktplaatsShelter 'PovoDog' van Ksenia

Ksenia, één van onze Russische vrijwilligers, heeft in Rusland een opvang opgericht voor zwerfhonden. PovoDog is het eerste privé-asiel in Sotsji, gecreëerd met de steun van de Oleg Deripaska Foundation "Volnoe Delo". PovoDog vangt momenteel meer dan 200 zwerfhonden op, zowel puppy's als ook volwassenen honden. De meeste dieren zijn gevonden door vrijwilligers in een weeshuis bij de Olympische faciliteiten in Sochi. Uiteraard is het de missie van PovoDog om voor elk dier een liefhebbend thuis te vinden. Via deze link kunt u meer lezen over deze opvang.
Tip: om het Russisch te vertalen naar Nederlands kunt u met de rechtermuisknop klikken op de pagina en kiezen voor 'vertalen in het Nederlands'.