Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 12802090
Cora +31 6 22830339


WERKWIJZE

Heeft u uw keuze voor een hond van Paws from Russia gemaakt? Dan wilt u natuurlijk graag weten hoe het verder in zijn werk gaat. Naast onderstaande informatie kunt u ook via de pagina FAQ en EHBH veel waardevolle tips vinden die u kunnen helpen bij uw keuze.


Bemiddeling procedure

  • Wij willen impulsieve plaatsing voorkomen, match hond en adoptant is altijd prioriteit.
  • Ten tijde dat de hond bij ons vermeld word voor bemiddeling, blijven ze in land van herkomst ook zoeken naar een baasje. Zo kan het soms voorkomen dat wanneer u reageert op 1 van de honden er misschien een baasje in land van herkomst is gevonden.

Wanneer u een hond heeft gevonden waar u interesse in heeft, kunt u het intake-vragenformulier invullen. Wij willen u vragen deze volledig in te vullen, en het onderbouwen van uw antwoorden stellen wij zeer op prijs. Na ontvangst van het ingevulde formulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact me u op voor een kennismakingsgesprek.

Uw intake wordt hierna binnen ons besproken. Aan de hand van het intake-vragenformulier en het kennismakinggesprek besluiten wij of wij u geschikt vinden voor bemiddeling van een hond via stichting Paws from Russia. (Het kan zijn dat er nog een eventueel huisbezoek volgt)

Wanneer er een wederzijdse bevestiging is, volgt de reservering van de hond. Gezien wij de kosten voor de reis vooraf dienen te voldoen voor de benodigde documenten en het transport vragen wij u (de kandidaat) om een reserveringsbijdrage van € 145,00 over te maken.

Zodra de transport datum en het tijdstip van de vlucht bekend zijn, krijgt u hierover bericht. Wij sturen u dan de bemiddelingsovereenkomst toe, samen met het verzoek tot betaling van het restant van de “onkostenbijdrage” voor uw hond. Tevens zenden wij u ook het chipnummer van de hond, deze kunt u dan voor aankomst op uw naam registreren (waar staat vermeld in de voorwaarden).

Het restant van de “onkostenbijdrage” dient uiterlijk 5 dagen voor aankomst van uw hond te zijn voldaan op onze bankrekening. Hier komen geen extra kosten meer bovenop.

  • De “onkostenbijdrage" voor de hond, is uw bijdrage om de hond volgens de officiele richtlijnen te vervoeren, daarnaast de kosten voor de verzorging van uw hond in het geboorteland.
  • Deze is zeker niet voor alle honden daadwerkelijk kostendekkend en is geen koopsom!
  • De “onkostenbijdrage”, is inclusief de verplichte vaccinaties, medische controle, ontworming- antiparasiet behandeling, chip en veterinair boekje, opvangkosten in Rusland en de reis naar Nederland.

Alle honden zijn/worden gechipt en krijgen een veterinair boekje. De honden worden regelmatig door onze vrijwilligers bezocht en naar een goede dierenarts gebracht voor een gezondheidscheck. Ze worden op tijd ontwormd en krijgen een anti-parasiet pipet toegediend. Volwassen dieren zijn tevens gesteriliseerd of gecastreerd.

Wij verwachten van u dat u uw nieuwe huisdier op de afgesproken plaats en tijd ophaalt. Mocht u hiertoe niet in de gelegenheid zijn, geef dit dan tijdig aan ons door. We zullen dan naar een passende oplossing zoeken. Bij de overdracht van uw viervoeter is altijd iemand van stichting Paws from Russia aanwezig. Wij zorgen voor twee geprinte bemiddeling overeenkomsten die u ter plekke dient te ondertekenen: één voor u en één voor onze administratie. Ook ontvangt u dan het veterinaire boekje van de hond.

Vanaf dat moment bent u het trotse baasje van uw nieuwe hond. U mag de hond natuurlijk een nieuwe naam geven. We zouden het leuk vinden als u ons op de hoogte houdt middels de mail of via onze facebookpagina!


INFORMATIE OVER DE REIS EN bemiddeling

Onkostenbijdrage honden € 290,00
Onkostenbijdrage honden op leeftijd, vanaf 6 jaar in overleg

Deze “onkostenbijdrage” is een bijdrage in:

Dierenpaspoort (let op: Russisch/Engels)
Vaccinaties
Gezondheidsverklaring
Chip
Vliegreis van Moskou en reis naar Nederland. (aankomst op Schiphol of Dusseldorf)
Veterinaire controle op luchthaven

Deze bijdrage is niet de kostprijs voor de hond, maar de bijdrage waarmee we een deel van bovenstaande zaken kunnen betalen. Als er van dit bedrag nog een som overblijft, wordt dit gebruikt voor (verbetering van) huisvesting, medische zorg en andere zaken voor de honden die reeds in Rusland verblijven.

In overleg met u, vrijwilligers in Rusland en de vrijwilligers in Nederland gaan we op zoek naar een geschikte datum voor het transport. Dit hangt van een aantal zaken af, waaronder de tickettarieven. Het kan hierdoor iets langer duren voordat uw nieuwe viervoeter in de armen kunt sluiten. De vrijwilligers in Rusland zorgen ervoor dat de tickets geboekt worden en de hond klaar wordt gemaakt voor transport. Zoals eerder ook beschreven is er altijd een vrijwilliger van stichting Paws from Russia aanwezig bij de overdracht van de honden aan hun nieuwe baasjes.

In principe is het ons doel om ten minste drie honden tegelijk naar Nederland te laten overkomen. Dit is vanwege de kosten en natuurlijk de tijd die het vrijwilligers kost om naar Nederland/Duitsland te vliegen. In sommige gevallen wijken wij hier van af, dit gaat in overleg met u als baasje.

WACHTTIJD

Natuurlijk wil u graag weten hoelang u moet wachten op uw viervoeter. Dit is meestal met 4 á 6 weken na het reserveren van uw hond. 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag.