Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 12802090
Cora +31 6 22830339

Veiligheid boven alles

Het is weer de tijd van het jaar. De tijd met vele knallen van veels te vroeg afgestoken vuurwerk.

Lees meer

Corona en Paws from Russia

U zoekt een hond? Door het Corona virus bieden wij even geen honden aan. Denkt u goed na of dit het moment voor u is en kijk uit voor malafide aanbieders/broodfokkers. Zodra het weer veilig is en er weer vluchten zijn zien we u graag terug.

Lees meer

Honden + warmte = gevaarlijk

Wij genieten als mensen heerlijk van deze zomerse temperaturen en hijsen onze korte broeken en tanktops weer aan. We zijn geneigd meer buiten te gaan doen en wat is er nou leuker dan er op uit te trekken met je lieve viervoeter?

Lees meer

Angst en veiligheidstuigen

We hebben het helaas al vaker gezien: een angstige hond krijgt grip op de halsband, glipt er als een ware Houdini tussendoor en weg zijn ze. Op een moment van pure angst wil een hond maar één ding: naar een veilige omgeving. Honden weten immers niet dat zij zichzelf daardoor juist in een onveilige situatie brengen.

Lees meer

Hondentraining volgens het Premack principe (Doggo.nl)

Phebe, Chalotte (2017). Hondentraining volgens het Premack Principe. Geraadpleegd via Doggo.nl.

Het Premack principe…de kans dat je deze term kent, is aanwezig maar of je ook precies weet wat hij betekent, is een tweede. Toch wordt er regelmatig onbewust gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld bij de opvoeding van de kinderen. De meeste mensen zullen immers weleens tegen hun kinderen zeggen dat ze eerst hun bord leeg moeten eten voor ze buiten mogen spelen of eerst hun kamer moeten opruimen voor ze achter de computer mogen. Dit zijn enkele goede voorbeelden van de toepassing van het Premack principe, ook wel Oma’s wet (of regel) genoemd.

Lees meer