Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 12802090
Cora +31 6 22830339

Naam: Maya
Leeftijd: +/- 2016
Geslacht: teef
Grootte: +/- 40 á 50 cm
Geneutraliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding t.o.v. volwassenen: zie verhaal
Houding t.o.v. kinderen: zie verhaal
Houding t.o.v. andere honden: goed
Houding t.o.v. katten: onbekend
Kan enkele uren alleen blijven: ja
Zindelijk: ja
Loopt aan de riem: ja
Angstig: zie verhaal
Aanhankelijk: zie verhaal
Jachtgedrag: zie verhaal
Dominant: nee

Maya, een 6 jarige zwarte parel uit Rusland is op zoek naar haar forever home.

Zo’n 5 jaar geleden kwam Maya uit Rusland naar Nederland. De bedoeling was dat ze even bij mij zou kunnen bijkomen om daarna te kunnen verhuizen naar een eigen huis. Alleen de rugzak die ze meenam bleek best groot te zijn, vandaar dat “even” vijf jaar werd. Maar dan is dan nu toch het moment daar dat ze klaar is voor een eigen plek.

Maya is een echte parel; lief, gevoelig, mooi met een grote wil to please. Ze geniet enorm van wandelen door de natuur, loopt dan netjes mee aan de lijn zonder te trekken en geniet zichtbaar door je aan te kijken met een grote smile. Ze rent ook graag in de tuin, met of zonder hondenvriendje. Los rennen in de natuur is door haar jachtinstinct en rugzakje geen optie. Ze ligt ook heel graag bij je op de bank, maar dan wel op minimaal 50cm afstand.

En zo komen we bij de paar dingetjes die nog in haar rugzakje zitten. Hoe mooi en lief ze ook is, aaien en aanraken blijft ze spannend vinden. Het is niet zo dat ze dan zal bijten of iets dergelijks, maar ze kruipt wel zichtbaar in elkaar van angst. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van affectie. Ook nieuwe situaties, harde geluiden en achterop komende fietsers vindt ze nog wel eens spannend. Ze zet dan even een stapje opzij, staat even stil of gaat, als ze het heel spannend vindt, op de grond liggen tot het gevaar voorbij is. Zolang ze daar de ruimte voor krijgt is er niets aan de hand, ga je haar hier echter in forceren raakt ze wel in paniek.

Deze mooie lieve dame is op zoek naar een rustige leefomgeving met mensen, en eventueel een vriendelijk sociaal hondenvriendje, die respect en geduld hebben voor haar rugzakje, die het leuk vinden om heerlijk te wandelen door de natuur, die een tuin hebben waar ze mag rennen, die kunnen genieten van een adorerende blik zonder gelijk te hoeven knuffelen en die veel thuis zijn. Maya kan best een paar uurtjes alleen zijn, alleen meer dan 4 uur achter elkaar vindt ze wat lang (en natuurlijk zal ze dit in een nieuwe omgeving weer moeten opbouwen). Door haar rugzakje is een huis met jonge kinderen of een druk huishouden geen goede match.

Ben je verliefd geworden op haar looks en karakter en denk jij de perfecte match voor deze parel te zijn, neem dan contact op met Paws from Russia. Zij zullen een voorselectie maken en u dan in contact brengen met de verzorger van Maya.