Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 12802090
Cora +31 6 22830339

Over Ons

Paws from Russia houdt zich sinds 2012 bezig met het redden van honden uit Rusland. Het is begonnen met één vrijwilliger in Nederland en één in Rusland. Paws from Russia is inmiddels flink gegroeid en we werken nu met een team mensen, waarbij het welzijn van de hond voorop staat.

In het begin...
Een van de oprichtsters, Jaqueline, had via Facebook al vele jaren contact met een vrouw in Rusland, Larissa. Dit op basis van een wederzijdse interesse in Turkse Angora’s. Op een dag vond Larissa op straat in Moskou een pup die was aangereden. De pup (een teefje) had een enorme wond op haar voorhoofd. Larissa is met de pup naar de dierenarts gegaan en heeft haar vervolgens thuis verzorgd tot ze volledig hersteld was. Al snel werd echter duidelijk dat de pup nogal groot zou worden en Larissa woonde destijds in een appartement van 30 m2 op de 8e verdieping, met een fulltime baan aan de universiteit. Geen ideale plek voor een jonge, speelse, opgroeiende pup. Omdat het aantal zwerfhonden in Moskou enorm groot is en de omstandigheden in de asielen verschrikkelijk zijn, legde Larissa aan Jaqueline het verzoek voor om in Nederland een baas te zoeken voor de pup. Jaqueline had geen kennissen die op zoek waren naar een hond, dus besloot zij een advertentie te plaatsen op Marktplaats en op Facebook. Binnen twee weken werd er een nieuwe baas gevonden.

Nu...
Bestaat het team uit een groep vrijwilligers zowel in Nederland als Rusland.

In Rusland zijn Vera, Ksenia, Inna, Alina, Elena, Liliya, Alla, Tatjana en Nikol de vrijwilligers. Zij zorgen daar voor de honden. Die vinden ze op straat, industriegebieden, stations of in shelters/ dodingsstations. Ze dragen zorg voor de kosten van het onderkomen waar ze de hondjes brengen, de vaccinaties, dat honden gechipt worden en voor voeding. Ook het castreren/steriliseren zullen ze zo mogelijk laten doen, mits de dieren oud genoeg zijn. Ze maken de foto’s en filmpjes waarmee wij de honden aanbieden.

In Nederland zijn op dit moment Dennis, Florien, Marelle, Beverly en Cora de vrijwilligers. Zij zorgen voor de website, facebook, advertenties op marktplaats, mail, transport, bemiddeling, nazorg e.d. Jaqueline is na verloop van tijd een andere weg ingeslagen. We zijn een erg gedreven team en proberen alles zoveel mogelijk op rolletjes te laten verlopen. Dit alles geheel op vrijwillige basis. Uiteraard is dit ook de reden waarom het soms even kan duren voordat u een reactie krijgt.

Er zijn vele stichtingen die zich bezighouden met buitenlandse honden. Paws from Russia wil hier ook graag haar steentje aan bijdragen en is sinds 15 mei 2017 een officiële stichting. Op deze manier willen wij de illegale handel, zoals onder andere broodfok, tegengaan. Ook willen wij op deze manier meer bij kunnen dragen aan het welzijn van de honden in Rusland zelf.

En daarnaast...
We zijn erg actief op Facebook en hebben dan ook een gezellige community waarop alle baasjes van de Russische viervoeters hun verhalen kunnen delen. Niet alleen dat, maar tips & advies wordt uitgewisseld, mooie en ontroerende filmpjes en foto's worden gedeeld en daarnaast spreken we middels dit media één of twee keer per jaar af voor een Paws from Russia wandeling! Hier is iedereen welkom, hond of geen hond.