Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 57942860 
Cora +31 6 22830339

Tatjana

Mijn naam is Tatiana. Ik heb psychologie en financiën gestudeerd en werk momenteel in Human Resources. Door altijd werkzaam te zijn in grote organisaties heb ik geleerd om te onderhandelen. Dit helpt mij natuurlijk ook in mijn privéleven en in het bemiddelen bij honden. Ik heb altijd zeer van honden gehouden, hoewel ik als kind gek was van katten. Nu zijn honden mijn echte liefde. Zelf heb ik het idee dat ik honden goed aan kan voelen en hun lichaamstaal begrijp. Mijn ouders wilden vroeger geen honden, daardoor kreeg ik pas een hond toen ik 18 werd.

Drie jaar geleden werd ik actief in het redden van honden. Eigen ervaring heb ik opgedaan door mee te kijken met andere mensen, vrijwilligers die al jaren bezig waren om honden van de straat te halen. Ik ben erg dankbaar voor alles wat zij mij hebben geleerd! Ik kwam erachter wat er allemaal nodig is voor het redden van een hond, zoals dierenartscontrole, vaccinaties en een neutralisatie. Door mijn sociale netwerk en social media legde ik contact naar het buitenland en vond ik gast- en adoptiegezinnen en andere vrijwilligers die mij wilde helpen. Gelukkig deed ik dit allemaal niet alleen; ik werd goed ondersteund door mijn zus.

Er zijn helaas nog zoveel zwervende dieren in Rusland, het doet zeer dat je niet elk dier wat je ontmoet ook kunt redden. Als ik daarvan verdriet heb, kijk ik naar de dieren die ik wel heb kunnen redden. Dat geeft mij de kracht om weer door te gaan. Voor tachtig procent bestaat mijn leven nu uit het redden en zorgen van de honden. Ik ga bij gastgezinnen langs, ontmoet fotografen voor de foto’s van de honden, ik neem dieren mee naar de dierenarts, ik socialiseer en train de honden en doe nog zoveel andere dingen met ze. In de andere twintig procent mag ik graag uitrusten en reizen. Ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen.