Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 57942860 
Cora +31 6 22830339

Naam: Tanita
Geboren: herfst 2016
Geslacht: teef
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Grootte: 50 á 55 cm
Gewicht: 22 á 25 kg
Ras: kruising
Gezondheid: goed

Houding t.o.v. volwassenen: goed
Houding t.o.v. kinderen: goed
Houding t.o.v. andere honden: goed
Houding t.o.v. katten: onbekend

Kan enkele uren alleen blijven: ja maar altijd weer even oefenen in nieuwe situatie

Auto: goed
Zindelijk: ja
Loopt aan de riem: ja
Angstig: nee
Aanhankelijk: ja
Dominant: nee

Tanita is een teefje van ongeveer 1,5 jaar. We denken dat ze ergens in de herfst van 2016 is geboren. Ze heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm en is vermoedelijk een kruising duitse herder. Ze is als zwerfhond naar het shelter gebracht voor sterilisatie en zou daarna weer losgelaten worden. Alleen beviel het shelter zo goed voor Tanita dat ze terugkwam. Ze hebben haar nog een keer weer losgelaten op de straat maar weer kwam ze terug. Toen is er besloten dat ze mocht blijven en op zoek te gaan naar een baasje voor haar. Tanita is dus gesteriliseerd en heeft inmiddels de benodigde entingen gehad.

Er is helaas weinig bekend over Tanita en hoe ze op straat terecht is gekomen. Wel zegt Elena dat Tanita een hele lieve, vriendelijke hond is die uit zichzelf bij je komt voor knuffels. Ook is ze lekker speels. Ze kent geen angst voor volwassen of kinderen.

Tanita is nu ondergebracht in een kleinschalig shelter. Hier leeft ze nu samen met andere honden en dit gaat zonder problemen. Hoe ze op katten reageert weten ze niet want die hebben ze daar niet. Wel is ze zindelijk en kan ook even alleen zijn. Het wandelen gaat goed zowel aan als van de riem. Meerijden in de auto vond ze leuk, al probeerde ze wel op de voorste stoel te klimmen.

We zoeken voor Tanita een lieve baas die nadat ze gewend is aan haar nieuwe omgeving lekker met haar aan de slag willen gaan.