Paws from Russia, Moskou | Dennis +31 6 57942860 
Cora +31 6 22830339

Naam: Yshya
Leeftijd: +/-  nov 2016
Geslacht: teef
Grootte: +/- 45 á 50 cm
Geneutraliseerd: nee
Gezondheid: goed
Houding t.o.v. volwassenen: door haar verblijf in de shelter erg onzeker geworden
Houding t.o.v. kinderen: onbekend
Houding t.o.v. andere honden: Goed
Houding t.o.v. katten: onbekend
Kan enkele uren alleen blijven: zal langzaam aangewend moeten worden
Zindelijk: ja, maar kan bij aankomst wel weer even opnieuw moeten leren
Loopt aan de riem: nee
Angstig: ja
Aanhankelijk: ja
Jachtgedrag: ze is nog jong en we weten nog niet of ze dit heeft
Dominant: nee


Yshya is samen met haar zus Mona gevonden op een industrieterrein in de buurt van Moskou. Daar leefden ze onder een steen. Toen ze ongeveer 3,5 maand oud waren zijn ze door de vrijwilliger van het industrieterrein opgehaald en onder gebracht in een kleinschalig shelter. Mona is kort daarop geadopteerd door een jong gezin in Nederland. Yshya had wat minder geluk en heeft al die tijd in het shelter gewoond.

Yshya is sinds januari 2018 in Nederland. Door haar verblijf in het shelter had ze helaas een heleboel gemist qua socialisatie. Ze moest alles nog leren. Ze wist niet hoe het was om in een huis te wonen, hoe ze aan een riem moest wandelen en dat ze buiten haar behoeftes moest doen. Yshya is nu ongeveer 1,5 jaar en gesteriliseerd.

Het gaat nu al een stuk beter met Yshya. Wel is ze erg onzeker en vind veel dingen nog erg spannend. Het wandelen gaat samen met haar huisgenootjes goed. Ze is ook blij als je de riem pakt. Spelende kinderen vind ze maar niks en wil daar het liefst ook ver vandaan. Nieuwe dingen zijn eerst ook erg spannend, maar bij een volgende keer als ze het tegenkomt gaat het al een stuk beter.

Ze leeft op dit moment met 3 honden en 4 katten. In huis gaat het erg goed al kan ze soms nog wel schrikken van onverwachte geluiden. Met de katten binnen gaat het erg goed, maar als die mee gaan met wandelen dan is dat maar raar vind ze. En dan wil ze er ook nog wel eens achteraan gaan.

Tijdens het wandelen in de buurt loopt ze aan de riem en kan ze ook nog niet loslopen. Omdat in de wijk nog al eens onverwacht onbekende dingen op haar pad komen en ze dan het liefst weg wil. Maar op een boerderijtje met een ruime afgesloten tuin waar minder prikkels zijn kan ze heel goed los. Al zal dit op een nieuwe plek wel even weer opnieuw wennen zijn.

Voor Yshya zijn wij op zoek naar een baasje die haar de tijd wil en kan geven om rustig te kunnen wennen. Iemand die in een rustige buurt woont met niet teveel prikkels. Met een heerlijke afgesloten tuin waar ze toch haar energie even kwijt kan. En die al een lieve stabiele hond heeft.

De adoptiebijdrage is 290,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.